Lutherse kerkAl eeuwenlang komen mensen bij elkaar voor bezinning en gebed, zingen en stilte in de monumentale Evangelisch-Lutherse Kerk nabij de Grote Markt in Den Haag. Dat vindt meestal op zondagochtend vanaf 10.15 uur plaats, maar omdat er ook doordeweeks behoefte is aan stilte en bezinning heeft de Lutherse gemeente het Citykwartier in leven geroepen. Dit bestaat inmiddels alweer ruim tien jaar.

Citykwartier op woensdag
Het Citykwartier is de openstelling van ons kerkgebouw voor een periode van anderhalf uur, elke woensdag vanaf 12.00 uur. De woorden city en kwartier verwijzen naar de Haagse binnenstad, waarin de kerk zich bevindt en de lengte van het liturgisch gedeelte tijdens de openstelling.

Op de woensdag gaan vanaf 12.00 uur de deuren van de kerk aan de Lutherse Burgwal open. Binnen zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig, onder wie een van de predikanten.

U kunt het gebouw bezichtigen, met of zonder begeleiding, een kopje koffie of thee gebruiken en met de andere aanwezigen en vrijwilligers spreken. Wanneer u wilt, bestaat de mogelijkheid om rustig te gaan zitten in de stiltehoek. Daar kunt u tevens een kaars aansteken en/of een gebedsintentie schrijven in het voorbedenboek. Uw gebedsintentie wordt dan opgenomen in de voorbeden tijdens het moment van stilte, bezinning en gebed.

Liturgisch moment
Tussen 12.45 uur en 13.00 uur vindt dit liturgisch moment op de woensdagen plaats. Er wordt een bijbeltekst gelezen, gevolgd door een korte overweging, een korte stilte en voorbeden.

Op de eerste woensdag van de maand klinkt er meditatieve muziek uit het monumentale Bätz-orgel. Sinds kort wordt er op diezelfde woensdag, voorafgaande aan het Citykwartier – aanvang 11.00 uur – een bijbelstudie gehouden. We bestuderen dan de tekst die gelezen zal worden tijdens het liturgisch moment.

U bent van harte uitgenodigd om de stilte van de eeuwenoude Evangelisch-Lutherse Kerk te ervaren, op woensdag vanaf 12.00 uur met het liturgisch moment om 12.45 uur, en op zondag vanaf 9.45 uur met de dienst om 10.15 uur.

Lutherse Burgwal 7-9, Den Haag. Tramhalte: Grote Markt

Kijk voor meer info op: www.luthersdenhaag.nl/

Geen reacties meer mogelijk.